Fireblocker maakt Nederland brandveiliger

Fireblocker was goed vertegenwoordigd bij praktijk- en netwerkdag op het oefencentrum brandweer van de BOM-holding in Wijster, georganiseerd door Veiligheidsregio Drenthe. Donderdag 18 oktober kwamen zorginstellingen, woningcorporaties, sociale teams/ WMO gemeenten, besturen diverse VVE’s, team risicobeheersing en GHOB van de VRD, vakgroep Brandweer Nederland bij elkaar om te zien wat er gebeurt als een scootmobiel in de brand gaat. Het thema van de dag was ”scootmobiel branden”. Voor ons het goede moment om dit product te laten zien aan alle aanwezige partijen. De thema’s die wij verzorgden waren: fireblocker aerosol brandblussysteem voor de scootmobiel en het opslaan en laden van lithium ion accu’s en batterijen in de veiligheidskast, voorzien van het fireblocker blussysteem.

Lees meer

Mogelijk oververhitting gevolgd door kortsluiting

 

MAASSLUIS | Op zondagmiddag rond drie uur rukte de brandweer uit voor een melding “Autobrand ter hoogte van DrieMaashave”. De bluswagen was snel ter plaatse. Aangekomen op de plaats des onheils bleek het te gaan om een scootmobiel.

De eigenaar – een zeventiger – had een rondje gemaakt en was via de dijk achter MSV weer onderweg naar huis, toen zijn voertuig plotseling stroef begon te lopen, terwijl hij heuvelopwaarts reed nabij DrieMaasHave. Een alerte voorbijganger duwde de mobiel een aantal meters verder, liet de getroffene uitstappen en maakt de bedrading los om erger te voorkomen. Hij wachtte niet op de komst van de brandweer. Toen de laatstgenoemde arriveerden maakten zij de verbinding van de accu definitief onklaar.

Zoals de eigenaar zelf zei: “Gelukkig is het slechts een kleine schrik en verder materiële schade. De mobiel was pas nog goedgekeurd. Het ding is 12 jaar oud, dus hij zal wel niet meer worden gerepareerd en er zal een nieuwe moeten komen“.

Lees meer

Steeds meer bekendheid voor fireblocker

De Fireblocker bronbrandbeveiliging voor de scootmobielen begint zijn bekendheid in Nederland te vinden. Uit alle windstreken komen reacties van zowel de Veiligheidsregio’s, woningcorporaties en VVE’s, maar ook vanuit privé situaties en vanuit de scootmobielleveranciers. Zoals wij eerder  hebben benoemd is, dat wij er naar streven om alle scootmobielen in Nederland brandveilig te maken. Wij weten dat dit een lange weg is, maar bitter noodzakelijk.

Lees meer

Brandveilige scootmobiel door toepassing fireblocker

Ons streven is, om alle scootmobielen in Nederland brandveilig te maken. Steeds vaker zien we in het nieuws dat er een scootmobiel in de brand is geraakt. Gelukkig komen slachtoffers met de schrik vrij, maar er komt een dag dat dit niet het geval is. Ook de hevige ontstane rookontwikkeling heeft al diverse keren tot ontruimingen bij wooncomplexen geleid. De Fireblocker zorgt ervoor dat gevaarlijke situaties worden voorkomen en de scootmobiel brandveilig is, waar deze zich ook bevind.

Lees meer