Mogelijk oververhitting gevolgd door kortsluiting

 

MAASSLUIS | Op zondagmiddag rond drie uur rukte de brandweer uit voor een melding “Autobrand ter hoogte van DrieMaashave”. De bluswagen was snel ter plaatse. Aangekomen op de plaats des onheils bleek het te gaan om een scootmobiel.

De eigenaar – een zeventiger – had een rondje gemaakt en was via de dijk achter MSV weer onderweg naar huis, toen zijn voertuig plotseling stroef begon te lopen, terwijl hij heuvelopwaarts reed nabij DrieMaasHave. Een alerte voorbijganger duwde de mobiel een aantal meters verder, liet de getroffene uitstappen en maakt de bedrading los om erger te voorkomen. Hij wachtte niet op de komst van de brandweer. Toen de laatstgenoemde arriveerden maakten zij de verbinding van de accu definitief onklaar.

Zoals de eigenaar zelf zei: “Gelukkig is het slechts een kleine schrik en verder materiële schade. De mobiel was pas nog goedgekeurd. Het ding is 12 jaar oud, dus hij zal wel niet meer worden gerepareerd en er zal een nieuwe moeten komen“.

Bron: Maasssluis.nu/112 berichten

Bovengenoemde spreekt voor zich. Dit is waarom wij de fireblocker automatische aerosol brandblussysteem voor scootmobielen hebben ontwikkeld. Herhaaldelijk hebben wij de beslissingsbevoegden van woningcorporaties, veiligheidsregio’s en gemeenten er op geattendeerd, om niet alleen te kijken naar de stalling van de scootmobielen, maar in samenhang met de mobiliteit voor onderweg. Gelukkig heeft deze calamiteit zich buiten afgespeeld en is gelukkig goed afgelopen.

Maar stel dat dit in een supermarkt of winkelcentrum was gebeurd, of in tijdens een bezoek in een ander verzamelgebouw?

Fireblocker, het enige brandblussysteem, welke 24/7 over de scootmobiel waakt, en bij calamiteit automatisch tot blussing overgaat, zonder gevaar van aantasting van mens, dier milieu en omgeving.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *