Brandveilige scootmobiel door toepassing fireblocker

Ons streven is, om alle scootmobielen in Nederland brandveilig te maken. Steeds vaker zien we in het nieuws dat er een scootmobiel in de brand is geraakt. Gelukkig komen slachtoffers met de schrik vrij, maar er komt een dag dat dit niet het geval is. Ook de hevige ontstane rookontwikkeling heeft al diverse keren tot ontruimingen bij wooncomplexen geleid. De Fireblocker zorgt ervoor dat gevaarlijke situaties worden voorkomen en de scootmobiel brandveilig is, waar deze zich ook bevind.

Fireblocker is een Aerosol blussysteem wat de scootmobiel 24 uur per dag bewaakt tegen brand. In het systeem zit een Linear Hitte gevoelige kabel dat wordt aangesproken bij een te hoge temperatuur.   Deze activeert, via het verdeelkastje, het blussysteem waarbij de droge aresol vrij komt, een blus gas dat de brand direct blust.

Bruikbaar voor centrale stallingruimten

Niet alleen scootmobielen worden bewaakt middels de fireblocker, maar het systeem is ook bruikbaar voor centrale stalling ruimten. In een nieuwe regelgeving wordt genoemd dat wanneer het niet mogelijk is om een centrale stallingsruimte binnen een gebouw  30 minuten brandbestendig uit te voeren, dan mag een automatisch brandblussysteem deze ruimte beschermen.

Fireblocker zorgt ervoor dat de scootmobiel ten alle tijde veilig is. Onderweg en thuis. Bent u geïnteresseerd? Neem contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *